Страницы

неділя, 22 березня 2020 р.

23 березня
1. Математика
Тема.Узагальнення і систематизація знань . 
Розв’язування задач на спільну роботу.
Повторіть таблицю множення


Розвзати в зошиті.
Задача
Козачкам потрібно посадити 12 рядків картоплі. Відчайдух це може зробити за 2 години, а Писар- за 4 години.Скільки рядків картоплі можуть посадити за 1 год козачки, працюючи разом?

Задача
В одну бочечку за 4 хв  налилося 20 л квасу, а в другу бочечку-за той самий час- 36л квасу.Скільки літрів квасу за 1хв налилося в обидві бочечки разом?

Приклади
600- ( 85-56)*2                                          ( 540+270) :9 - 46
( 320 : 80)*( 240:10)                                 ( 6*15): ( 15*2)*70


Перевір свої знання


Код доступу 768647
Попросіть учнів використати цей код,
відкривши посилання
                                                                       join.naurok.ua

2.Українська мова
Прикметник

Виконати завдання в зошит
Випиши прикметники, протилежні за значенням, розбери їх за будовою. 
«Великий дуб, та дуплистий, а маленький, та натоптаний», - говорить український народ. 

Випиши прикметники, вкажи в дужках їх рід, познач закінчення
Над моїм Дніпром яблуні цвітуть. Біле поле, білі гори, біле небо, білий світ. Не літайте, птахи чорні, Не збивайте білий цвіт.



3.Я досліджую світ
Зошит- с.28

4. Читання
20 березня 2017-го відзначаємо 85 річницю з дня народження Анатолія ГригорукаАнатолій Іванович Григорук — один із найулюбленіших дитячіх письменників сучасності. Понад півстоліття він працює у дитячій літературі. Розмаїття жанрів, у яких Анатолій Іванович виявляє свій надзвичайний талант і майстерність, вражає: це - лірична поезія, сюжетний вірш, оповідка художня і оповідка науково-пізнавальна, казка, переклади й переспіви зарубіжної поезії (як авторської, так і фольклору) та прози, перекази фольклорних казок. Анатолій Григорук — автор понад двох десятків книжок для дітей. Його художнє слово торкає серця маленьких читачів, відкриває перед ними світ і допомагає знайти у світі своє місце. Усі його твори належать до золотої скарбниці української дитячої літератури. (За Оксаною Кротюк)

 Анатолій Григорук, "Дельфін із сердолікової бухти" (напівказкова історія)


Анатолій Григорук, Дельфін із сердолікової бухти, оповідання, напівказкова історія"У розташованому просто неба басейні був дельфінарій. Одним боком він виходив безпосередньо в море. Але між ним і морем стояла висока дротяна сітка. Свіжа морська вода попадала в дельфінарій без будь-яких перешкод. А от дельфінам вибратися за його межі було зась. Час від часу вони наближались до сітки, тицялися в неї носами й, присмирнілі, відпливали геть. Два роки тому дельфінів, ще зовсім жовторотих, довірливо юних, виловили неводами біля рідної їм Сердолікової бухти й помістили в цій тісний бетонній в’язниці. Тут їм довелося пройти сувору школу муштри. Тут двоє з них не витримали неволі й загинули. А п’ятеро потроху призвичаїлись і стали підневільними артистами..."  (Анатолій Григорук)
За бажанням! 
Знайти і прочитати оповідання А.Григорука

Немає коментарів:

Дописати коментар